EVA WAS EERST Göbekli Tepe: de evolutie van de mens

 

 

Göbekli Tepe (vervolg)

 

 

 

(Bron: Wikipedia)

 

 

Göbekli Tepe maakt deel uit van de Harran vlakte, gelegen tussen Tigris en Eufraat. Harran was de stad die in het Oude Testament staat vermeld als de plaats waar Adam en Eva heen vluchtten na te zijn verbannen uit de Hof van Eden. In Harran werd de maan aanbeden. De stad was bekend om zijn maantempel.

 

Ook Göbekli Tepe was volgens sommigen een maantempel. Maar daar moet toch een kanttekening bij. Waar zijn immers de afbeeldingen van de maan? Cirkels zijn er voldoende. Maar die zullen eerder de zon voorstellen dan de maan. Vooral omdat men de maan wellicht als halve maan zou tekenen. Met andere woorden: als Göbekli Tepe een maantempel was geweest, dan zouden er ongetwijfeld heel wat afbeeldingen van een halve maan te zien zijn geweest.

 

 

Zo kan het heiligdom (?) er uitzien nadat het zal uitgegraven zijn.

 

Als de pijlers niet onder de grond hadden gezeten, dan hadden latere beschavingen ze ontdekt en zouden wij ze vandaag aan die 'nakomers' hebben toegeschreven. We zouden dus niet willen geloven dat ze meer dan 13.000 jaar oud zijn. Dit toont ook aan dat er wellicht nog andere bouwwerken zijn op aarde die in de boeken een foutieve leeftijd krijgen op gekleefd.

 

Nu bepaalt men de ouderdom van prehistorische bouwwerken vaak door interpretatie van verschillende factoren zoals de ouderdom van teruggevonden gebruiksvoorwerpen en van de aardlagen (tijdperk dat overeenstemt met de aardlagen waarin de resten werden teruggevonden). De oudste overblijfselen die men in de buurt van een bouwwerk terugvindt, hoeven echter niet noodzakelijk toe te behoren aan de oorspronkelijke bouwers. De eigenlijke bouwers kunnen immers vele duizenden jaren voordat de ‘nieuwe’ beschaving op de proppen kwam, van het toneel zijn verdwenen. Het is dus best mogelijk dat er van hen nu geen spoor meer terug te vinden is. Al hun sporen zouden door de tijd en door de nieuwe beschaving zijn uitgewist. En als er al iets van hen werd teruggevonden, dan zouden archeologen dat ten onrechte toeschrijven aan die nieuwe beschaving.

 

Wetenschappers staan nu echt wel met hun rug tegen de muur. De mens heeft een geheime geschiedenis. Hun boeken - en vaak ook levenswerken - zijn fout.

 

Onze hypothese?

 

- Vóór de megacatastrofen waren er verschillende soorten mensen. Er was een enorme kloof in bewustzijn en intelligentie tussen die soorten. Vrouwen waren echter door hun enorme voorsprong de leiders;

- Een kettingreactie van catastrofen roeide alle superintelligentie uit. Uiteindelijk bleven enkel de taaiste - en minst intelligente - mensen in leven. [Wellicht overleefden ook enkele geselecteerde groepen, zoals uit de rubriek 'De Ark van Noach' zal blijken.];

- Heel wat bouwwerken werden vernietigd;

- Het duurde duizenden jaren vooraleer de mens zich min of meer herstelde, waarna hij bouwwerken uit lang vervlogen tijden als de zijne ging beschouwen. Hij leerde echter snel. Vele bouwwerken zou hij uiteindelijk afbreken, kopiëren of restaureren.

- De echte Egyptische piramiden moest hij wel restaureren, want ze waren onmogelijk af te breken noch na te bouwen. En ooit zullen wetenschappers moeten toegeven dat ze werden gebouwd door een 'geüpgrade mens' waar zelfs de bouwers van Göbekli Tepe niet konden aan tippen.

 

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.