EVA WAS EERST Maan - Tower - Shard - Toren - Scherf

 

 

Toren en Scherf

 

 

Vandaag doemen overal beelden op van structuren op de maan en op Mars. De oorsprong van deze - onduidelijke - beelden is vaak niet te achterhalen. We weten dus ook niet welke de eigenlijke bedoelingen zijn die er achter schuil gaan.

 

Toren en Scherf trekken echter wereldwijd de aandacht. Richard Hoagland, een beruchte pseudowetenschapper, bracht ze aan het licht. De zogenaamde Toren (Tower) en de Scherf (Shard) bevinden zich in de Sinus Medii - 160 km ten westen van de Mare Tranquillitatis - en zijn al jaren het voorwerp van discussies.

 

De Toren is na uitvergroting op meerdere foto's te zien, en vanuit meerdere hoeken. Hij lijkt op een enorme zuil, van ongeveer tien kilometer (!) hoog, met een platform van bijna twee vierkante kilometer. De Scherf is ongeveer twee kilometer hoog en heeft een zeshoekige vorm met een diagonaal van bijna vijf kilometer. Van de Scherf is er slechts ťťn uitvergroting bekend.

 

De veronderstelling dat zowel Toren als Scherf gaserupties zijn, houdt na onderzoek van de foto's geen stand. Het zijn tastbare structuren waarvan we niet mogen weten hoe ze er precies uitzien.

 

Mogelijk heeft Hoagland het bij het rechte eind met zijn verklaringen over glazen koepels en constructies op de maan. Ook de Toren en de Scherf bestaan volgens hem uit glas. Daarenboven zegt hij nog heel wat andere fantastische dingen (wie zijn uitspraken wil horen, kan dat via You Tube). Hoagland heeft met de Toren en Scherf blijkbaar een gevoelig punt geraakt. Vandaar dat NASA volgende verklaring de wereld instuurde: 'Wij reageren niet op complottheorieŽn', een regel die ze al meermaals hebben overtreden. het is een raadsel waarom ze hier de twijfels niet wegnemen. Ooit hebben ze wel gezegd dat we 'de waarheid niet aankunnen', wat mogelijk provocerend was bedoeld ...

 

Alle beelden over de maan en de ruimte werden (worden) aan censuur onderworpen. Recente foto's zijn hoe dan ook onbetrouwbaar, maar op sommige oude foto's zijn dankzij de nieuwste technologieŽn merkwaardige dingen te zien. Tussen haakjes, de 'witte ster' die te zien is via de link hierna is een camera merkpunt. Volgens Hoagland zijn Toren en Scherf de reden waarom de originele beelden van Apollo 11 zijn verdwenen.

 

Deze uiteenzetting heeeft het onder over Hoaglandís Toren en Scherf. Toren en Scherf zijn vanop aarde met een telescoop niet te zien omdat ze recht naar ons wijzen maar ook omdat er vervorming optreedt door de atmosfeer.

 

Tot slot: onderzoekers hebben Hoagland's verklaringen onder de loepe genomen -ook deze over de glazen koepels, geometrische structuren en andere constructies- en vaak komen ze tot de conclusie dat er na uitvergroting toch heel wat anomalieŽn te zien zijn op oude foto's. Sommigen stellen dan wel dat Toren en Scherf minder groot zijn dan Hoagland beweert, doch het lijkt er zelfs voor sceptici sterk op dat ze wel degelijk bestaan. Voooral de schaduwen van meerdere 'bouwwerken' die op het maanoppervlak te zien zijn, roepen vragen op. Hoagland geeft op Youtube urenlang uitleg en gaat daarbij kritische vragen niet uit de weg.

 

Volgende Tip: druk op de terugtoets (toets om terug te keren naar de vorige pagina) dan komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht.