EVA WAS EERST Bewustzijn - elektromagnetisme - Godsdeeltje - Higgs

 

 

Een schilderij van Jeroen Bosch (1450 - 1516): opstijging naar de hemel. Bij de dood gaat de geest een fel licht tegemoet (bron: Wikipedia: public domain).

 

 

Het witte licht: Tunnels naar het licht

 

 

Kunnen elektromagnetische golven na de dood de ziel vervoeren?

 

Wormgaten zijn voorlopig enkel theoretisch aantoonbaar, maar de dag dat wetenschappers ze effectief waarnemen is niet meer veraf. Het zouden een soort tunnels zijn die ontstaan door een magnetische kracht en die punten in de ruimte -tot op onmetelijke afstanden van elkaar- verbinden. Ze worden vaak in n adem genoemd met donkere energie en zijn vervaardigd uit een materiaal waarvan het bestaan eigenlijk nog moet worden bewezen, maar waardoor ze tastbaar noch zichtbaar zijn, triljoenen keren smaller dan een atoom tot ontelbare keren breder dan de aarde, oneindig veraf tot onnoemelijk dichtbij. Kortom: ze behoren tot een andere dimensie, een moderne manier om te zeggen dat ze deel uitmaken van een wereld die ons verstand te boven gaat.

 

[Nochtans zitten we met ons bewustzijn middenin die andere dimensie. Onze geest is namelijk niet gebonden aan ruimtetijd. Herinneringen gaan 'zomaar' terug in de tijd. Toch denken we dat ze horen bij ons aardse lichaam, iets waar Plato het al niet mee eens was.]

 

Dat elektromagnetisme een cruciale rol speelt in die andere dimensie, mogen we aannemen. En ook al is die natuurkracht dan al lang gekend, ze heeft nog heel wat geheimen. Elektromagnetisme is een gevolg van de wisselwerking tussen atomen en is n van de fundamentele krachten in het heelal. Kort gezegd: Alles in het universum is aan trilling onderhevig. Zo ontstaan er verschillende soorten elektromagnetische golven. Eigenlijk kan men die golven ook gewoon 'licht' noemen, maar dan als woord dat een onvoorstelbaar grotere lading dekt dan zichtbaar licht, dat -als men er dan toch een cijfer moet op plakken- minder dan n miljoenste van een percent vertegenwoordigt van het elektromagnetisch spectrum. Naargelang hun golflengte en frequentie kunnen de stralen (of golven) overigens al dan niet doorheen allerhande materialen dringen. Ze bevatten deeltjes [zijn het wel deeltjes?] kleiner dan een atoom die de bouwstenen van beelden, klanken en -jawel- gedachten kunnen vervoeren.

 

Bij de dood kan de geest -de ziel- zich via wormgaten losmaken van het lichaam om zich te voegen bij het mysterieuze 'Witte Licht'.

 

De stelling dat de ziel na de dood via een witte tunnel een al even wit licht tegemoet gaat, is oeroud. In hun wanhopige ontkenning van de dood klampen gelovigen zich hieraan vast. Dat is [was?] althans de mening van de wetenschap. Het is diezelfde wetenschap die bij hoog en bij laag volhoudt dat het paranormale niet bestaat, maar ondertussen met frequenties experimenteert waarop geesten communiceren ....

 

De wetenschappers zijn aan het bijdraaien.

 

Ze geven zelfs toe dat de 'lichttunnel' kn bestaan.

 

Iets wat van heel wat wetenschappers, gelovigen zal maken.

 

Update: juni 2011 Volgende