EVA WAS EERST Roswell - operatie Paperclip - nazi's

 

 

Roswell: Operatie Paperclip

 

 

[Het is onmogelijk vast te stellen vanaf wanneer nazi geleerden effectief werkten voor de USA. Voor sommigen was dat in de praktijk wellicht al vr Operatie Paperclip, voor anderen erna. Diegenen die volgens ons rond het einde van de oorlog een contract met de Amerikanen ondertekenden, plaatsen we onder n noemer. Naast ontelbare 'naamlozen' ging het om een paar duizend topwetenschappers en personen die tot de meest invloedrijke kringen behoorden. Een aantal onder hen werden de spilfiguren van de ultra geheime nucleaire basis in Los Alamos, gelegen op zowat 300 km van Roswell. Een tot de verbeelding sprekende Wernher von Braun kwam bij NASA terecht, sommigen bekleedden elders de hoogste posten. Zo was Fritz Kraemer gedurende een periode misschien wel de machtigste man in de USA ...]

 

 

In 'Operatie Paperclip' liepen de Amerikanen zichzelf op het einde van de oorlog voorbij om de nazi geleerden als het ware weg te kapen en op de meest geheime locaties onder te brengen. Daarbij moet gezegd dat de Duitse genien de bui hadden zien aankomen en maar al te blij waren dat ze bij de Amerikanen een luxe onderkomen vonden.

 

Dat nazi geleerden hun tijd ver voorop waren, staat vast. En wie weet tot wat ze allemaal in staat zouden zijn geweest als de Amerikanen nog enkele jaren hadden gewacht met hun invasie. Ze waren - net als hun leiders - bezeten van de zoektocht naar het godenras. Een zoektocht die hen blijkbaar geen windeieren had gelegd. Sommigen onder hen beweerden zelfs zonder blad voor de mond dat ze buitenaardse technologie hadden ontdekt, een technologie die ze wilden ontleden en kopiren.

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.