EVA WAS EERST Nanotechnologie - DNA - bouw - ruimtevaart - wormgaten

 

Technologie evolueert de laatste 50 jaar zo onvoorstelbaar snel dat weinig mensen tijd hebben om stil te staan en in te zien dat deze periode in de geschiedenis uniek is.

 

 

De mens gaat nano

 

 

Nanotechnologie staat voor de deur.

 

De revolutionaire technologie zal van sciencefiction werkelijkheid maken. Op nanoschaal - ťťn nanometer is een miljoenste van een millimeter - zullen wetenschappers letterlijk alles kunnen ontleden, onderzoeken en verbeteren. Ze zullen atomen kunnen rangschikken en de natuur daarbij overtreffen. DNA manipulatie, artificiŽle intelligentie, lichamelijke verbeteringen, levensverlenging, menselijke robots ... zitten eraan te komen. Over twintig jaar (we schrijven 2010) zullen ze ongetwijfeld dagelijkse kost zijn.

 

Links op de foto, een recente Japanse realisatie. De echte mens en de robot worden steeds moeilijker te onderscheiden.

 

Met nanotechnologie geprogrammeerd DNA tussen twee goudatomen: een revolutie in het overbrengen van elektrische signalen (www.engenuitysc.com).

 

Vier paren DNA strengen hebben de natuurlijke neiging om een piramide te vormen. Er passen er zo'n tien miljard op de top van een naald. De structuren kan men uit zichzelf laten groeien. Ze zullen in de toekomst niet alleen als bouwmaterialen worden gebruikt, zowel op nano als macro schaal, maar bijvoorbeeld ook als overbrenger van elektromagnetische golven (www.medgadget.com).

 

Terwijl virussen zullen worden geprogrammeerd om kankercellen te doden, zullen nanorobots door de poriŽn van zieke cellen dringen om 'herstellingen' te doen.

 

Nanotechnologie zal een revolutie inluiden voor de bouw van reusachtige constructies. Opgelet: klik op het pijltje 'vorige pagina' in je browser om terug te keren naar deze site als je de verwijzing naar de volgende bron hebt gevolgd.

Tussen haakjes: Sommigen houden vol dat de zogenaamde toren op de maan door de 'goden' met nanotechnologie werd gebouwd. En dat wij dankzij de achtergelaten kennis van diezelfde goden de nanotechnologie -net als zoveel andere onwaarschijnlijke nieuwigheden- aan het (her)ontdekken zijn. Ze gaan ervan uit dat een ultralicht en waanzinnig sterk materiaal, gecombineerd met lage zwaartekracht, het oprichten van onwaarschijnlijke bouwwerken op de maan mogelijk maakt.

 

Nanotechnologie zal ook een gigantische doorbraak betekenen voor de ruimtevaart. Futuristische ruimteschepen, atoomcomputers, uitrusting van astronauten, aandrijving, ... en dichter bij huis: elektrische auto's, opwekking en opslag van energie afkomstig uit natuurlijke energiebronnen ... de toepassingen lijken eindeloos.

***

Waar komt die onwaarschijnlijke technologie vandaan?

 

Richard Feynman was de eerste die in 1959 met het idee op de proppen kwam. De geleerde die in het rijtje past van von Braun, Oberth en Oppenheimer heeft volgens hardnekkige geruchten wrakstukken afkomstig uit Roswell onderzocht. In 1946 was hij in elk geval werkzaam in het 'Los Alamos Laboratory', net als Roswell, gelegen in New Mexico. De autoriteiten zouden hem hebben opgezocht om technologieŽn waar ze zelf kop noch staart aan kregen, te onderzoeken. Getuigen blijven ook onverstoord beweren dat men in Roswell een soort metaal heeft teruggevonden dat zich liet plooien om daarna uit zichzelf weer terug te keren in zijn oorspronkelijke vorm. Dit vloeibaar metaal zou met nanotechnologie zijn gefabriceerd.

 

Richard Feynman (centraal) met Robert Oppenheimer (rechts) in Los Alamos (Foto: Wikipedia).

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.