EVA WAS EERST maanlanding - Edgar Mitchell

 

 

Mitchell: De zesde man

 

 

Edgar Mitchell, de zesde man op de maan, heeft de zwijgplicht enigszins doorbroken. Enigszins, want hij houdt ongetwijfeld nog wat achter de hand.

 

Edgar Mitchell in 2009 (Foto: Wikipedia). Wie een foto zoekt van zijn vrouw of kinderen op het internet komt bedrogen uit. 'Om veiligheidsredenen werd de foto verwijderd' was één van de commentaren.

 

Mitchell beweert dat hij als één van de weinige mensen op deze planeet recht van spreken heeft als hij zegt dat buitenaards leven de aarde heeft bezocht. Hij voegt eraan toe dat de mens buitenaardse technologie heeft onderzocht. 'De waarheid wordt echter achtergehouden.'

 

Dergelijke openbaring moet toch een slag in het gezicht zijn geweest van de uiterst machtige organisaties die Mitchell decennialang als een ultieme vertrouwenspersoon hebben beschouwd?

 

Hoewel Mitchell's getuigenis maandenlang wereldnieuws had moeten zijn, blijkt dat de man in de straat niet eens weet wie hij is. En als hij al eens in de media komt, volgt steevast een minzaam lachje van de reporter in kwestie. Zijn geloofwaardigheid is dus ondertussen zo sterk ondermijnd dat er nog weinig gevaar van hem uitgaat, iets wat Mitchell zelf al meermaals heeft laten verstaan.

 

Hij beweert dat de maan een enorme kracht uitoefent op het bewustzijn. En het valt daarbij op dat zijn acht nog levende collega's die het kunnen weten, hem eigenlijk niet tegenspreken. Hij voerde paranormale experimenten uit, die moesten aantonen dat men van op de maan het bewustzijn van mensen op aarde kon beïnvloeden. Wernher von Braun -begin de jaren 70 één van de absolute topfunctionarissen van NASA- was op de hoogte van de experimenten. Dat staat vast. Andere toplui zegden dan weer dat ze er niets van afwisten, een bewering die met ongeloof werd ontvangen, vooral omdat zoiets voor een organisator van een missie zonder voorgaande simpelweg ongelooflijk is. Het Apollo project was tot in de puntjes geregeld. Elke seconde werd met belastinggeld betaald. Het zou van naïviteit getuigen om te geloven dat de astronauten op de maan zomaar hun persoonlijke bevliegingen konden botvieren.

 

Wij geloven dat NASA na de eerste maanlanding wist dat de maan bij sommige gevoelige astronauten bewustzijnsveranderingen kon teweegbrengen. Die paranormale experimenten hadden dus een reden, net zoals elk woord en elke daad op de maan een reden had.

 

Na zijn terugkeer van de maan richtte Mitchell het 'Institute of Noetic Sciences' op, een onderzoekscentrum dat zich toelegt op het bewustzijn. Het woord noetic komt uit het Grieks, het betekent 'innerlijke kennis', maar het verwijst ook -en dat is dan weer minder geweten- naar de Ark van Noach. De Ark, het bewustzijn en de maan lijken op één of andere manier met elkaar verbonden.

 

Mitchell weet ongetwijfeld dat hij met vuur heeft gespeeld door in het openbaar te getuigen. Hij geeft de indruk op zijn woorden te letten als hij het over NASA heeft. Dat hij bewijsgronden als stok achter de deur houdt, zou niet meer dan logisch zijn. Zijn eigen toekomst wil hij misschien wel op het spel zetten om zijn woorden kracht bij te zetten, maar niet die van zijn dierbaren. En ondertussen beseft hij allicht dat hij de strijd om echt te worden geloofd toch niet kan winnen.

 

Mitchell (3° van links) in 2009 met het 'von Braun Rocket Team' op een herdenkingsplechtigheid ter ere van von Braun (Wikimedia Commons).

 

Dat Mitchell een belangrijke getuige is, blijkt onder meer uit zijn NASA curriculum. Opgelet: klik op het pijltje 'vorige pagina' in je browser om terug te keren naar deze site als je de verwijzing naar een overzicht van zijn biografie hebt gevolgd. Opmerking: Werkt de link niet, copy/paste dan aub volgende URL in de adresbalk van uw scherm: https://www.nasa.gov/sites/default/files/atoms/files/mitchell_edgar.pdf

 

 

Dat Mitchell en andere astronauten vreemde lichten zagen op en rond de maan, staat vast. Overigens ging het niet enkel om de fameuze blauwe lichten.

 

 

Maart 2011

 

Volgende Tip: druk op de terugtoets (toets om terug te keren naar de vorige pagina) dan komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht.