EVA WAS EERST De maanlandingen - NASA - beelden Apollo 11

 

 

Onduidelijke beelden

 

 

Augustus 2006: NASA geeft toe dat bijna 700 dozen met originele beelden van Apollo 11 sinds jaar en dag spoorloos zijn. De discussie die daarop volgde, maakte duidelijk dat wat de wereld van de landing te zien heeft gekregen een slecht afkooksel was van datgene wat werd doorgeseind. Volgens de officiŽle versie was de technologie toen nog niet voorhanden om het kwaliteitsverlies tegen te gaan. Ondertussen blijkt dat men technisch wel degelijk in staat was om veel scherpere beelden de huiskamer in te sturen. De reden voor de slechte kwaliteit was ergens anders te zoeken.

 

Velen beweren dat de overheid vooraf opnamen had gemaakt van een locatie op aarde die sterk leek op het maanoppervlak. Die beelden moest men uitzenden als het op de maan niet verliep zoals men had voorzien. Ze werden bewust onscherp gemaakt om te voorkomen dat men de locatie kon herkennen. En de doorgeseinde beelden van de maan maakte men op hun beurt onscherp zodat ze niet te onderscheiden waren van deze die men vooraf had opgenomen. Zo kon men ongewenste details van het maanoppervlak voor de burger verborgen houden.

 

De Maanvallei in Chili (Foto: Wikimedia Commons).

 

Apollo 11: The Eagle is geland, maar veel was er niet te zien op 20 juli 1969.

 

 

 

Of landt u liever zelf eens op de maan? Klik dan hier, maar klik daarna wel op het pijltje 'vorige pagina' in je browser om terug te keren.

 

 

Volgende Tip: druk op de terugtoets (toets om terug te keren naar de vorige pagina) dan komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht.