EVA WAS EERST Was de maanlanding een leugen?

 

 

Was de maanlanding een leugen?

 

Velen geloven niet dat de Amerikanen ooit op de maan waren. De hele operatie zou één grote leugen zijn geweest. De aanhangers van deze theorie hebben het onder meer over de het feit dat heel wat foto's werden bijgewerkt of zelfs compleet vervalst door NASA. Zo kan men er van uitgaan dat de landing ook letterlijk heel wat stof heeft doen opwaaien en toch was daar niets van te zien op foto's van de landingsmodule. Soms zijn er foute schaduwen. De foto's zijn ook heel precies, terwijl het met de logge astronautenpakken zo goed als onmogelijk moet zijn geweest om uitgebalanceerde plaatjes te maken.

 

Foto van Aldrin: zijn schaduw is fout, op de voet van de module ligt geen stofje en de foto lijkt daarbij genomen door een professionele fotograaf (Foto NASA nr AS 11-40-5902).

 

 

De 'Eagle' heeft toch maar weinig - weliswaar plakkerig - stof doen opwaaien (Foto NASA nr AS 11-40-5927).

 

 

De camera (Hasselblad 500 EL) was op de borst van de astronaut vastgemaakt en was niet eenvoudig te bedienen met de hand (Trainingsfoto NASA nr 70-HC-74).

 

 

Het is ondertussen duidelijk dat beelden van de maan schaamteloos werden gemanipuleerd. Toch waren de maanlandingen ongetwijfeld realiteit. Zo niet, dan zouden geleerden van andere grootmachten al jaren geleden front hebben gevormd en met groot gemak en nog groter leedvermaak de waanzinnige klucht van de Amerikanen hebben doorprikt.

 

Het sterkste argument van de sceptici zit echter verscholen in de natuur van de mens. 'Als de Amerikanen in 1969 al in staat waren om op de maan te landen en er terug van op te stijgen, dan zouden reizen naar de maan vandaag al routine zijn.' Het is een redenering die staat als een huis. Elke machthebber wil namelijk steeds koste wat het kost de beste zijn en beter doen dan zijn concurrent en/of voorganger. En er schiet volgens ons maar één reden over waarom dat hier niet het geval was: Op de maan bevindt zich iets wat niet voor gevoelige kijkers (en gevoelige zielen) is bestemd.

 

Volgende Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.