EVA WAS EERST Edgar Mitchell - maanlanding - Roswell

 

 

Mitchell: Held zonder glorie

 

 

Wie zich over Edgar Mitchell informeert, kan moeilijk anders dan besluiten dat hij een integer, bescheiden en intelligent man moet zijn. Hij werd geboren in 1930 en groeide op in de buurt van Roswell (in de staat New Mexico) waar in 1947 het meest mysterieuze UFO incident aller tijden plaatsvond. Er zou daar namelijk een buitenaards ruimtetuig zijn neergestort (zie de rubrieken over Roswell).

 

Mitchell was nog student op het ogenblik van de crash. Hij was sterk onder de indruk van de verhalen die hij hoorde, maar moest zich tevreden stellen met de officiŽle versie over een neergestorte ballon.

 

Op drieŽntwintigjarige leeftijd ging hij bij het Amerikaanse leger, waar hij werd klaargestoomd tot modelpiloot. Hij sleepte er de ene erkenning na de andere in de wacht. In 1966 zou NASA hem selecteren als astronaut. Zijn verleden en toekomst stonden in het teken van de lucht- en ruimtevaart. En van zijn werkgever.

 

Tot de maanlanding zijn leven grondig overhoop haalde en hij -net als andere astronauten overigens- op aarde terugkeerde met een andere kijk op het leven. Volgens Mitchell kwam dat, doordat zijn geest op de maan een metamorfose had ondergaan. Hij was er als het ware opgenomen geweest in wat hijzelf 'een gemeenschappelijk bewustzijn' noemde. 'Ik maakte er deel uit van een wereld waar geesten elkaar aanvoelen.'

 

Decennia na zijn maanlanding zou hij publiekelijk het volgende verklaren: 'Na mijn terugkeer van de maan had ik vertrouwelijke gesprekken met een drietal hoge functionarissen, oudgedienden eigenlijk. Ze wilden hun geheimen niet meenemen in hun graf en beschouwden me als hun vertrouwenspersoon. Ze brachten me op de hoogte van ultra geheime informatie. Daaruit bleek dat de overheid al een onbepaalde tijd wŪst dat de aarde buitenaards bezoek had ontvangen. Meer nog, ze had het buitenaards tuig dat in 1947 in Roswell neerstortte, laten onderzoeken.'

 

Het waren bekentenissen die uit de mond van een fantast leken te komen. Alleen kwamen ze dit keer van 'A Great American'. Iemand die men niet zomaar kon negeren. Een officiŽle reactie van NASA kon dus niet uitblijven: 'Mitchell is een groot Amerikaan maar we hebben absoluut niets te verbergen'. Poverder kon niet.

***

Mitchell heeft op de maan letterlijk en figuurlijk het licht gezien. Het lijdt daarbij geen twijfel dat hij op de hoogte is van top secret informatie, zowel over Roswell als over de maan. Hij stond nu eenmaal zeer dicht bij de bron. Hij wil later niet als bedrieger worden afgeschilderd, vandaar dat hij met zijn verklaringen naar buiten is getreden. Uit veiligheidsoverwegingen kan hij zijn bronnen niet openbaar maken, maar echt over de schreef is hij nog niet geweest. Dit alles heeft hij wel vaker openlijk gezegd. En blijkbaar heeft hij goed ingeschat tot hoever hij mag gaan. 'Ze zullen me met rust laten omdat ze de tijd hebben gekregen hun voorzorgen te nemen. En ťťn van die voorzorgen bestond uit het ondergraven van mijn geloofwaardigheid'. Dat laatste blijkt overigens al te vaak uit de lichaamstaal van reporters, als ze het hebben over Mitchell's openbaringen. Een voorbeeld daarvan kan u zien in het tweede videofragment hieronder.

 

Eťn interview uit de zovele:

 

Update 2012 (interview):

 

Volgende Tip: druk op de terugtoets (toets om terug te keren naar de vorige pagina) dan komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht.