EVA WAS EERST Goud, nanotechnologie en de goden van het oude Egypte - levenselixir en alchemisten

 

 

Goud, nanotechnologie en de goden van het oude Egypte

 

 

Al in de eerste geschreven teksten uit het oude Egypte komt goud ter sprake. Isis en haar tweelingzuster Nephthys bleken onmiskenbaar een band met goud te hebben, aangezien ze werden afgebeeld knielend op de hiroglyfe die stond voor het woord 'goud'.

 

Waarom vonden de oude Egyptenaren goud echter zo belangrijk? Het was van voor hen van geen praktisch nut.

 

Ze waren ervan overtuigd dat goud aan de goden toebehoorde. Het was 'het voedsel van de goden'. Volgens - weliswaar gecontesteerde - wetenschappers dronken de eerste farao's een godendrank die met goudstof was bereid. Of ze daarbij het echte goedje tot zich namen, is twijfelachtig. Ze gelfden echter wel dat het poeder hen een lang leven zou schenken, en paranormale krachten. Het moest het 'Witte Licht' in de mens voeden, waardoor ze toegang kregen tot de wereld van de ziel. Dat ze hun geloof haalden bij hun priesters, hoeft geen betoog, en dat die priesters heel wat afwisten van de goden en hun gewoonten, eigenlijk ook niet.

 

Het authentieke godendrankje werd bereid met afzonderlijke goudatomen of monatomic goud (n goudatoom = 0,3 nanometer). En hoe controversieel dat ook is, het valt op dat alchemisten - die overigens vaak in n adem worden genoemd met de vrijmetselaars - millennia na de oude Egyptenaren vruchteloos bleven zoeken naar monatomic goud, dat als basis moest dienen voor hun fameuze levenselixir, dat ze, toevallig of niet, een 'godendrank' noemden.

 

Verrassend is ook dat uitverkoren wetenschappers vandaag meer dan ooit hun best doen om het bewuste poeder te vervaardigen. De niet uitverkorenen - zij die niet horen tot de happy few - hoeden er zich ondertussen voor om de wonderstof als 'onmogelijk' te bestempelen. Ze zijn er zich namelijk maar al te goed van bewust dat de nanotechnologie wonderen zal verrichten.

 

Dat de Egyptenaren goud aan de goden toeschreven, verbaast niet, als men ervan uitgaat dat die goden lang vr de eerste farao's ook werkelijk hebben geleefd. Wie van een andere planeet komt, heeft goud immers voor alles en nog wat nodig. Unieke elektromagnetische eigenschappen, ongevoelig voor corrosie, DNA manipulatie, nanotechnologie ... goud speelt een cruciale rol. Wat aantoont dat de Egyptenaren wisten waarover ze het hadden, als ze beweerden dat goud een product van de goden was. Dat ze in latere tijden goud, god, zon en farao met elkaar vermengden, was wellicht te wijten aan de hoogmoed en verbeelding van de farao, maar dat sluit niet uit dat er tijdens de eerste dynastien nog kennis kan hebben bestaan die weinig of niets met verbeelding te maken had.

 

Update: oktober 2010

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.