EVA WAS EERST DNA - Homo sapiens

 

 

Extreme Makeover

 

 

Wellicht wijzigden onze buitenaardse bezoekers het DNA van een aantal leden van de Homo sapiens. Doch aangezien de wetenschap slechts van drie procent van dat DNA min of meer weet waarvoor het dient, kan ze voorlopig niet achterhalen hoe de vork in de steel zit, iets waar overigens spoedig verandering in kan komen, want geleerden maken momenteel reuzensprongen (zie de rubriek over nanotechnologie).

 

In de toekomst zal men de mens volledig verbouwen. Het is dus niet zo onlogisch om te veronderstellen dat buitenaardse wezens ooit hetzelfde hebben gedaan. Vooral omdat de huidige mens zowel lichamelijk als geestelijk een aantal ongerijmdheden etaleert, die bij nader toezien niet het resultaat kunnen zijn van een natuurlijke evolutie.

 

Een buitenaardse intelligentie wijzigde niet alleen het DNA van de Homo sapiens, maar paste ook zijn uiterlijk aan. Er werden als het ware perfecte mensen in het leven geroepen. Men zou dus (met de glimlach) kunnen zeggen dat 'Extreme Makeover' ooit al eens heeft bestaan.

 

Een select groepje mensen staat trouwens op het punt om die makeover binnenkort nog eens over te doen. Zowel lichaam als geest van de mens, staan kunstmatige verbeteringen te wachten. Perfectioneren van het lichaam, artificiŽle intelligentie, communicatie via hersengolven, futuristisch voedsel, klonen ... het lijkt alsof de nieuwste technologieŽn pure sciencefiction in hun mars hebben. En toch is men alleen maar datgene aan het uitvinden wat onze buitenaardse bezoekers hier in een ver verleden al eens hebben toegepast.

 

De goden uit de oudste tekeningen en teksten zijn vaak geslachtsloos en hebben slechts een minuscule mond. Volgens Corso en andere getuigen, waren dat ook kenmerken van de aliens uit Roswell. (Hoewel deze laatste uiteraard ook robotten kunnen zijn geweest.)

 

Aangezien ze paranormale gaven hadden, hun lichaamsenergie haalden uit een voor ons - voorlopig nog - futuristische bron, en zich via ongeslachtelijke weg konden voortplanten, zou het echter kunnen dat de goden enkele attributen achterwege hebben gelaten bij hun oorspronkelijke creaties.

 

Tussen haakjes: Stephen Hawking achtte het onlangs mogelijk dat aliens hun lichaamsenergie uit elektromagnetische golven zouden halen.

 

De oudste volken uit Tibet en Nepal die sinds mensenheugenis in afzondering leven, geloven allemaal in eenzelfde scheppingsverhaal. Het is een verhaal dat ons bekend in de oren klinkt. Goden uit de hemel daalden neer op aarde. Ze maakten een mens die licht van huid en haarloos was en die boven de anderen uitstak, figuurlijk maar ook letterlijk.

 

Over rechtop lopen werd al veel geschreven, doch de onenigheid blijft. Het artikel is in het Engels en is enkel ter illustratie. Opgelet: klik op het pijltje 'vorige pagina' in je browser om terug te keren naar deze site.

 

volgende, klik hier

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.