EVA WAS EERST Roswell - buitenaardse geheimen en ruimtevaart

 

 

Roswell: Een technologische explosie

 

 

Oberth, von Braun, Corso, Mitchell ... ze beweren (beweerden) allemaal dat de reden voor technologische groei die vanaf de jaren 50 als een raket de hoogte in schoot, te danken was aan buitenaardse kennis.

 

GenieŽn doen nu de ene wonderbaarlijke uitvinding na de andere. Dat ze voor sommige van hun sprankelende ideeŽn wat hulp hebben gekregen uit onverwachte hoek, zou gezien de getuigenissen van bovengenoemde personen - en anderen - geen verwondering mogen wekken.

 

Het staat voor ons zo goed als vast dat de mensheid wordt geleid door een beperkte groep mensen die achter de schermen de touwtjes in handen houdt. De protagonisten zijn in het bezit van buitenaardse kennis, maar weten niet altijd wat ermee aan te vangen. Het is echter een kleine moeite om genieŽn aan het werk te zetten door ze op het gepaste moment een duwtje in de rug te geven. En terwijl sommige van de grootste geleerden in het verleden openlijk hebben toegegeven dat ze aan reverse engineering - ontleden - van buitenaardse technologie hebben gedaan, hoeven anderen niet eens te hebben geweten waar ze hun mosterd vandaan haalden. Glasvezel, de laser, de computerchip ... het zijn uitvindingen die men zoals heel wat andere technologieŽn zou kunnen toeschrijven aan leerprocessen waar veel genieŽn bij betrokken waren. Doch de snelheid waarmee de wonderbaarlijke vernieuwingen na 1947 tot stand kwamen, is niet normaal.

 

De grootste vernieuwing moet echter nog komen. Achter de schermen staat ze te popelen om ons te overspoelen. Het is enkel nog wachten op het startschot.

 

 

September 2011

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.