EVA WAS EERST Roswell - UFO

 

Roswell: Een bizar verhaal

 

 

In Roswell, gelegen in de staat New Mexico (USA), een plaats die wellicht niet toevallig tot de meest beveiligde plekken ter wereld behoorde, stortte volgens de officiŽle versie op 8 juli 1947 een meteorologische ballon neer. Volgens getuigen echter - waaronder een paar bevoorrechte - ging het niet om een weerballon maar om een UFO, of beter gezegd, om een buitenaards tuig.

 

De autoriteiten walsten als naar goede gewoonte over de critici heen zodat niemand - 'fantasten' uitgezonderd - eind de jaren 60 nog sprak over Roswell.

 

Na de maanlandingen echter werd de druk op de overheid opgevoerd. Steeds meer invloedrijke personen begonnen van zich te laten horen. Een aantal onder hen verkeerde daarbij in een positie die hen toeliet om met kennis uit eerste hand te spreken. Hun uitlatingen legden dan ook heel wat gewicht in de schaal. Ze kwamen erop neer dat in Roswell wel degelijk een buitenaards tuig was neergestort. Wij vermoeden dat dit tuig meer dan 12.000 jaar goed verborgen was geweest en in 1947 bij een bergingsoperatie van de US neerstortte. In 1972 beweerde Hermann Oberth -voor velen het grootste genie van de nazi's- dat de technologische omwenteling te danken was aan buitenaardse technologie.

 

Uiteindelijk kwamen de autoriteiten pas in het midden van de jaren 90 met een nieuw verhaal op de proppen, iets wat zo uitzonderlijk was dat het hen alleen maar meer verdacht maakte. 'Het was geen UFO of weerballon, maar een spionageballon.' In 1947 stond de koude oorlog voor de deur en iedereen zou wel begrijpen dat men met een leugentje om bestwil de Sovjets niet voor het hoofd had willen stoten.

 

Case closed.

 

Of toch niet. Sommige zwaarwichtige getuigen lieten zich niet onbetuigd. Ze verklaarden ronduit dat de overheid loog. En als klap op de vuurpijl volgde in de jaren 2000 de ene openlijke biecht de andere op.

 

Bij velen verstomde het lachen. Hoewel sommigen hun mening nu eenmaal nooit herzien. Voor hen zal Roswell een fenomeen voor goedgelovigen blijven.

 

***

 

Misschien dat u zich na een paar minuten wel ergert aan de stijl van de volgende videoclip, maar u hoeft die dan ook niet helemaal te bekijken om de uitspraken van Oberth te laten doordringen. Ze komen uit het interview dat auteur Robin Collyns met Oberth had voor zijn boek 'Did spaceman colonize the earth' uit 1974.

 

En misschien dat het beeld met de illuminati handdruk tussen Gorbatsjov en Reagan of sommige andere fragmenten, hier en daar een lichtje doen opgaan. Lichtjes zijn er overigens genoeg te zien op het einde, wanneer NASA het Russische ruimteschip MIR filmt. Jaren later deed zich trouwens bij het Tether incident een gelijkaardig fenomeen voor. Volgens NASA ging het telkens om stofjes of ijskristallen die de cameralens parten speelden. Een uitleg die volgens velen niet volledig strookt met de werkelijkheid. Sommige fragmenten zijn weliswaar achterhaald, maar ze staan nu eenmaal op de clip met de uitlatingen van Oberth, vandaar. Tienduizenden lichtbollen, waargenomen in de loop van honderden jaren, kan men niet verklaren. Bizar dat ze ook blijken voor te komen van de hogere atmosfeer tot op de maan. Oberth bestempelde ze als 'afkomstig van een andere wereld'. We hebben dus stof genoeg om over na te denken.

 

 

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.