EVA WAS EERST De piramiden in Egypte - granieten koningskamer

 

 

De piramiden in Egypte: Graniet

 

 

Links: De grote galerij leidt naar de zogenaamde koningskamer van de piramide van Khufu (Cheops). Bezoekers getuigen: 'Alsof men zich in een gang van een gigantisch schip bevindt die uitmondt in een granieten machinekamer.' (Foto: Wikipedia)

Rechts: De zogenaamde koningskamer, het granieten hart van de piramide van Khufu. De sarcofaag is uit n stuk graniet gehouwen. Aangezien hij niet door de ingang naar binnen kon, moet hij dus al bij de opbouw van de piramide ter plaatse zijn neergezet (Foto: Wikimedia Commons).

 

 

Boven de koningskamer bevinden zich vijf reusachtige granieten plafonds van zowat twee meter dik met daartussen lege ruimten die ongeveer zestig centimeter hoog zijn, de zogenaamde 'drukverlichtingskamers'. Deze ruimten zijn dus veel te laag om in te vertoeven. Ze waren oorspronkelijk zelfs niet toegankelijk. De ontdekker - Howard Vyse - heeft zich in 1837 met dynamiet een toegang moeten verschaffen tot de vier bovenste kamers. Overigens heeft hij enkel in deze kamers de mysterieuze graffiti aangetroffen.

 

Volgens wetenschappers is de hele constructie bedoeld om de druk op te vangen, niet alleen op de koningskamer maar ook op de naastgelegen grote galerij. Vrij simpele berekeningen stellen echter vragen bij die theorie. Het had namelijk eenvoudiger gekund. Het lijkt er dan ook op dat men twee vliegen in n klap wou slaan. Dat de hoge constructie zorgde voor het weghalen van de immense druk, ligt min of meer voor de hand. Doch er is hier sprake van 'overkill'. Daarom lijkt het er op dat de vrij hangende granieten leggers boven de koningskamer nog een andere functie hadden. Alsof men ook druk wou creren in plaats van weg te nemen, meer bepaald op de granieten leggers.

 

De bouwers van de piramiden en van vele andere megalithische bouwwerken hebben zich onmenselijke inspanningen getroost om in hun constructies gigantische granieten blokken te verwerken. Het lijdt daarbij al lang geen twijfel meer dat ze dit niet alleen deden om bouwkundige redenen. Zo beweren sommige onderzoekers dat er een verband bestaat met iets wat recente studies hebben aangetoond, namelijk dat graniet onder druk specifieke elektromagnetische frequenties uitzendt. (Onder andere omstandigheden die te maken hebben met temperatuur en vochtigheidsgraad, kan graniet eveneens elektromagnetisme benvloeden.)

 

Graniet is een zeer hard stollingsgesteente. Het wordt ondergronds gevormd door stollend lava. Hierdoor hebben de mineralen de tijd gehad om kristallen te vormen. En van die kristallen is mica, dat erom bekend is invloed uit te oefenen op het magnetisme.

 

Feit is dat mica vandaag in de industrie wordt gebruikt om sommige elektromagnetische frequenties op te wekken en andere te absorberen. Een feit is tevens dat men in de zogenaamde Zonnepiramide in Mexico - n van de bouwwerken die doet denken aan de echte piramiden in Egypte - heel veel mica heeft teruggevonden, tot onder de vloer. Men zou het kristal zelfs duizenden kilometers ver zijn gaan zoeken. Bovendien speelde mica ook in Stonehenge een hoofdrol.

 

Een replica van Stonehenge in Engeland (maryhillmuseum.org). Net als boven de koningskamer van Khufu: vrij hangende granieten leggers.

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.