EVA WAS EERST Maanbasis

 

 

 

 

De maanbasis, een discussie zonder einde

 

Update april 2018:

 

 

U weet ondertussen al een tijdje dat wij -samen met vele anderen- van mening zijn dat een maanbasis zo zijn voordelen heeft. En dat men het daar tientallen jaren geleden al over eens was. ‘Iets’ moet onze echte leiders hebben weerhouden om open kaart te spelen. 'Iets' dat kan gaan van wat u in de rubriek 'De moeder van alle complottheorieën' kunt lezen tot zaken die nog meer tot de verbeelding spreken ... We moeten ons nu eenmaal meestal richten tot uw verbeelding ...

 

Zo menen sommigen dat het onmogelijk is om ongezien een maanbasis op de verre zijde van de maan te bouwen. De ruimteschepen die men daarvoor moet lanceren zouden te talrijk zijn. Ze zouden al te makkelijk worden opgemerkt door amateurastronomen. Wij betwijfelen dit. Overigens kan men de maanbasis ook stapje voor stapje hebben gebouwd over een periode van pakweg 40 jaar. Of, waarom niet, de maanbasis stond al 12.000 jaar kant en klaar te wachten op de mens.

 

Een reden voor het bestaan van een maanbasis op de verre zijde van de maan die best realistisch kan zijn, is dat men van daar ongezien maatregelen kan nemen om een gevaarlijke asteroïde van haar koers te doen afwijken. De paniek die dergelijke asteroïde anders zou veroorzaken, is namelijk met geen woorden te beschrijven. In de rubriek 'Ruimteschip maan' vindt u onder de subtitel 'Ruimteschip maan verklaart alles' een extra beschouwing die mogelijk nog het meest tot uw verbeelding spreekt: De verre zijde van de maan maakt het voor onze echte leiders mogelijk om ongezien in contact te komen met buitenaards leven ...

 

Het aantal studies en artikels over een maanbasis is zo goed als eindeloos. Hierna volgt een aantal doorverwijzingen naar uiteenzettingen die u eigenlijk niet hoeft te lezen omdat het uiteindelijk neerkomt op een beschrijving van wat volgens de ene een ontegensprekelijke ‘must’ is en voor de andere een overbodige luxe. De media wijzen ons op de voordelen van een maanbasis. Ze moeten wel, aangezien de mening van een overvloed aan wetenschappers hen daartoe verplicht. Toch hebben we de indruk dat de voornaamste media, door fijntjes te wijzen op de torenhoge kosten, de burger al te makkelijk kan manipuleren. De burger denkt doorgaans niet aan de maan, maar aan zijn portemonnee.

 

- 25 redenen;

 

- korte en lange termijn visies;

 

- volgende doel: de maan;

 

- vloeibare spiegeltelescopen op de maan;

 

- een discussie zonder einde;

 

- een telescoop op de verre zijde van de maan;

 

- een observatorium op de verre zijde van de maan?

 

- nog over een observatorium op de verre zijde van de maan;

 

- zes redenen voor het bouwen van een maanbasis; - zes redenen voor het bouwen van een maanbasis; Eén bepaalde site geeft ons zelfs 180 redenen om over na te denken.

 

- nog een studie;

 

- en nog een;

 

- Alrin Crotts een briljant wetenschapper, vroegtijdig gestorven;

 

Volgende

Tip: druk op de terugtoets (toets om terug te keren naar de vorige pagina) dan komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht.