EVA WAS EERST

 

De piramiden in Egypte - illuminati en vrijmetselaars

De piramiden in Egypte: Onmogelijke feiten

 

 

Teksten uit Soemerië (2600 vóór Christus) (Foto: Wikipedia)

 

Van alle mysteries die de piramiden omringen, zijn er twee die men gerust als ‘onmogelijk’ mag bestempelen.

 

Een eerste is het feit dat de farao’s geen tekenen van macht in de echte piramiden lieten aanbrengen. Farao’s waren machtsmensen. Daarover bestaat niet de minste twijfel. Zo bewijst het Narmerpalet dat machthebbers lang vóór Khufu hun macht lieten uitbeelden, iets wat eigen is aan de mens zoals wij hem kennen. Ze hadden schilders en beeldhouwers ter beschikking en wellicht ook schrijvers, aangezien het schrift al bestond, honderden jaren vóór er van Djoser of Khufu (Cheops) sprake was.

 

Het Narmerpalet (3100 v. Chr.)

Honderden jaren vóór de oprichting van de eerste piramiden liet koning Narmer al vereeuwigen hoe hij zijn vijanden neerslaat. (Foto: Wikipedia)

 

 

Onvoorstelbaar is dat de eerste piramideteksten pas hun intrede doen met de piramide van Oenas, dus pakweg 130 jaar nadat de laatste echte piramide zou zijn opgericht (deze van Menkaure).

 

Piramide van Oenas (2375-2345 v.Chr.)

(Foto: Wikipedia)

 

 

 

Het tweede onmogelijke feit: Nergens is er een aanwijzing te vinden over de manier waarop de piramiden werden gebouwd.

Volgens de geschiedenisboeken waren er tienduizenden mensen bij betrokken. Ontelbare hooggeplaatste en geniale personen hebben er hun hele leven aan gewijd en toch vindt men in de vele graven of mastabas niet eens een hint naar het bouwplan van de piramiden.

 

Links: schilderingen in de mastaba van Ptahhoteb (2400 v.Chr.) (Foto: Wikipedia)

Rechts: Een bas reliëf in een graf uit dezelfde periode.

Tussen de duizenden afbeeldingen vindt men nergens een spoor over de wijze waarop de piramiden werden gebouwd.

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.