EVA WAS EERST Buitenaardse wezens - DNA - klonen ad ad 1 0 2009-04-08T13:27:00Z 2009-04-08T13:27:00Z 1 1444 7947 66 18 9373 11.8107

 

 

Extreme Makeover

 

 

Wellicht wijzigden onze buitenaardse bezoekers het DNA van een aantal leden van de Homo sapiens. Doch aangezien de wetenschap slechts van drie procent van dat DNA min of meer weet waarvoor het dient, kan ze voorlopig onmogelijk achterhalen hoe de vork in de steel zit, iets waar overigens spoedig verandering in kan komen, want geleerden maken momenteel reuzensprongen (zie de rubriek over nanotechnologie).

 

In de toekomst zal men de mens volledig verbouwen. Het is dus niet zo onlogisch om te veronderstellen dat buitenaardse wezens ooit hetzelfde hebben gedaan. Vooral omdat de huidige mens zowel lichamelijk als geestelijk een aantal ongerijmdheden etaleert, die bij nader toezien niet het resultaat kunnen zijn van een natuurlijke evolutie.

 

Een buitenaardse intelligentie wijzigde naast het DNA van de Homo sapiens, tevens zijn uiterlijk. Er werden als het ware perfecte mensen in het leven geroepen. Men zou dus (met de glimlach) kunnen zeggen dat 'Extreme Makeover' ooit al eens heeft bestaan.

 

Een select groepje mensen staat trouwens op het punt om die makeover binnenkort nog eens over te doen. Zowel lichaam als geest van de mens, staan kunstmatige verbeteringen te wachten. Perfectioneren van het lichaam, artificiŽle intelligentie, communicatie via hersengolven, futuristisch voedsel, klonen ... het lijkt alsof de nieuwste technologieŽn pure sciencefiction in hun mars hebben. En toch is men alleen maar datgene aan het uitvinden wat onze buitenaardse bezoekers hier in een ver verleden al eens hebben toegepast.

 

***

 

De oudste volken uit Tibet en Nepal die sinds mensenheugenis in afzondering leven, geloven allemaal in eenzelfde scheppingsverhaal. Het is een verhaal dat ons bekend in de oren klinkt. Goden uit de hemel daalden neer op aarde. Ze maakten een mens die licht van huid en haarloos was en die boven de anderen uitstak, figuurlijk maar ook letterlijk.

 

[Over rechtop lopen werd al veel geschreven, doch de onenigheid blijft. Het artikel is in het Engels en is enkel ter illustratie. Opgelet: klik op het pijltje 'vorige pagina' in je browser om terug te keren naar deze site.]

 

***

 

 

Eugene M. McCarthy een expert op het vlak van genetica, heeft zo zijn eigen mening over de oorsprong van de mens. Uiteraard heeft hij het niet over een buitenaardse tussenkomst, maar het spreekt vanzelf dat hij zich op gevaarlijk terrein begeeft door te stellen dat er een onwaarschijnlijk genetisch en uiterlijk verband bestaat tussen mens, chimpansee en varken. Hij tracht dit verband op wetenschappelijke wijze te verklaren, maar dit blijkt vrijwel onmogelijk. Hierdoor dreigt hij te belanden in de hoek van de pseudowetenschappers.

 

Als de heer McCarthy zou durven reppen over een buitenaardse tussenkomst zou hij al helemaal zijn geloofwaardigheid verliezen. En toch is het volgens ons de enige uitleg om het bestaan van de menselijke soort te verklaren.

 

Nota bene: McCarthy is een te grote autoriteit om alleen te staan met zijn visie. Velen delen zijn mening, en misschien zelfs die van ons.

 

volgende, klik hier

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.