EVA WAS EERST Einde van de wereld - Maya - Precessie

 

 

Carl Sagan (1934-1996): 'Pas wanneer zal blijken dat de zon geen uitzondering is en dus een onzichtbare donkere ster als gezel heeft ... zullen we de klok die de wereldrampen aankondigt beter begrijpen ...'

 

 

Einde van de wereld (deel 1)

 

 

Het einde van de wereld -van de mensheid- is al vaak voorspeld. [Tip: Klik bij de verwijzingen steeds op het pijltje 'vorige pagina' in je browser om terug te keren naar deze site.] Ook nu zal 21 december 2012 ongetwijfeld voorbijgaan zonder veel erg en zal er een nieuwe datum naar voor worden geschoven. Maar dit keer denken we dat er meer aan de hand is. Het einde van de wereld kan men uiteraard niet exact voorspellen, dus mogelijk zit er toch iets aan te komen.

 

Hebben onderzoekers ongelijk als ze stellen dat de Maya's wel degelijk op de hoogte waren van de precessie? Zie https://www.levity.com/eschaton/Why2012.html

 

Een cyclus van de Maya kalender duurt 5126 jaar. Voor de Maya's bestond elke kalender uit vijf cycli. 21 december 2012 markeert het einde van de vijfde en laatste cyclus: 5 x 5126 = 25.630 jaar, toevallig de duur van de precessie.

 

Merk op dat het Swastika symbool in feite als draaischijf Pollaris heeft:

 

 

Sirius is een ster die stil lijkt te staan -al komt ze dichter naar de zon toe- en dus niet meedoet aan de precessie. De ster is wel belangrijk om de voortgang ervan te berekenen (een zeer opmerkelijk fenomeen). En Orion is het stelsel dat precies één keer op en neer beweegt tijdens de precessie.

 

Eén van de belangrijke sterrenstelsels waar het cijfer zeven een rol in speelt zijn de Pleiaden, een stelsel waar tevens de Maya's op rekenden (om de 72 jaar -één graad op de cirkel van de precessie- komen de Pleiaden één dag later te voorschijn). Ook de Egyptenaren hielden de Pleyaden in het oog ... Die Pleiaden waren volgens Dr Susan Milbrath maar één van de ankerpunten daar waar het ging om de berekening van de precessie.

 

Polaris -het uiteinde van de staart van de Kleine Beer- is het een duidelijk merkpunt (lichtpunt) dat zich op de cirkel van de precessie bevindt. De ster Vega is weliswaar helderder dan Polaris, maar ligt dan weer verder van de cirkel. Andere heldere sterren liggen eveneens verder van die cirkel. Thuban is de moeilijk zichtbare ster die rond 3000 v.Chr. het ware noorden aanwees. Tussen haakjes: De klok van de precessie loopt tegenwijzerzin omdat de aarde nu eenmaal in die richting rond haar as draait.

 

Waarom Polaris zo belangrijk was voor de oude beschavingen is eigenlijk een raadsel. De oude Grieken noemden de ster de 'staart van de hond'. Is Polaris het eigenlijke merkpunt van de Maya kalender, waarvan het grote wiel op één of andere manier in verband staat met de precessie (en tegenwijzerzin loopt)? (Afbeelding: Wikipedia)

 

Maya kalender (www.eyesonthesky.com)

 

Update: oktober 2012

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.