EVA WAS EERST Blockchain - cryptomunten

 

 

Cryptomunten en globalisatie

 

 

Cryptomunten zijn als het ware digitale munten die worden ontgonnen uit een ketting (blockchain) van computercodes. Het systeem is gebaseerd op een wereldwijd netwerk dat in consensus waarde geeft aan een unieke computercode.

 

Toegegeven, we kennen heel weinig van het nieuwe betalingssysteem dat aan een onvoorstelbare opmars bezig is. Maar ze zullen -als ze de nakende storm overleven- ongetwijfeld de globalisatie in de hand werken.

 

Zoals het er nu aan toegaat, kan het nu eenmaal niet doorgaan. Schulden per land stapelen zich op. Het sparen van geld maakt ons armer omdat de inflatie hoger is dan de rente. Op termijn lijkt dit onhoudbaar. Daarom menen wij dat een drastische wijziging in het wereldwijd financieel systeem er zit aan te komen. Hoe het er zal uitzien, weten we niet, maar cryptomunten zouden wel eens voor een onwaarschijnlijke verrassing kunnen zorgen.

 

Dat de goden goud ontzettend waardevol vonden, staat volgens ons buiten kijf. Als betaalmiddel werkt het globalisatie echter niet in de hand. Daarom denken we dat cryptomunten wel eens de toekomst kunnen zijn. Overigens waren de goden mathematici ... en Bitcoin is één en al wiskunde ...

 

Update: oktober 2017

 

 

Volgende

Tip: als u op het gewone internetpijltje 'vorige pagina' klikt, komt u op de juiste plaats in het overzicht terecht in plaats van bovenaan.